Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Έκθεση Παλιάς Φωτογραφίας


Στα πλαίσια της συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων το Σάββατο 13 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο μία μικρή έκθεση παλιάς φωτογραφίας.
Αυτή η έκθεση ήταν το ξεκίνημα μια προσπάθειας ώστε να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερες παλιές φωτογραφίες και να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό αρχείο.

Η έκθεση περιλάμβανε φωτογραφίες από τις παρακάτω κατηγορίες:
  1. Εκδηλώσεις – Λιτανείες.
  2. Σχολική Ζωή.
  3. Εικόνες από την καθημερινότητα.
  4. Φιγούρες ανθρώπων της εποχής.
Η παλαιότερη φωτογραφία είναι του 1948 ενώ οι νεότερες φτάνουν στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Η έκθεση έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους συγχωριανούς μας και τους επισκέπτες αφού οι παλιότεροι θυμήθηκαν και οι νεότεροι έμαθαν ήθη και έθιμα περασμένων δεκαετιών.

Όσοι από εσάς θα ήθελαν να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό της συλλογής παρακαλούμε με να επικοινωνήσουν με κάποιο από τα μέλη του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας βοηθήσαν και όσους μας δάνεισαν τις φωτογραφίες τους και μας επέτρεψαν να τις εκθέσουμε.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων 13 Αυγ 2011


Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων για τον εορτασμό των 50 χρόνων μουσικής της προσφοράς.



Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της Φιλαρμονικής Νώντα Μέριανου όπου έγινε αναφορά στην ιστορική διαδρομή του σωματείου αλλά και στους ανθρώπους που το στήριξαν και το στηρίζουν.




Επίσης στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκε από όλους τους Συλλόγους των απανταχού Σιναραδιτών, με τιμητική πλακέτα, ο Δάσκαλο Νικόλαος Πακτίτης για την δια βίου και ανιδιοτελή προσφορά του τόσο στη Φιλαρμονική όπου διετέλεσε πρόεδρος όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας. Για τη ζωή και το έργο του έγινε μία αναφορά από τον Μιχάλη Πακτίτη, χρόνια συνεργάτη του.


Στη συνέχεια δόθηκε η συναυλία με ορχηστρικά κομμάτια από ολόκληρη τη μπάντα αλλά και κομμάτια που αποδόθηκαν από σολίστ του μουσικού σώματος.













Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πανηγύρι Δεκαπενταύγουστου 2011


Για μία ακόμη χρονιά ο ΑΟ Σιναράδων διοργανώνει το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων.


Σας περιμένουμε εκεί!!!

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Συναυλία Φιλαρμονικής Σιναράδων για τα 50 Χρόνια


Η Φιλαρμονική Σιναράδων συμπληρώνει φέτος τα 50 χρόνια μουσικής προσφοράς στο χωριό μας αλλά και γενικότερα στο νησί της Κέρκυρας.


Το μακρύ ταξίδι ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1961 όταν στο κοινοτικό γραφείο των Σιναράδων είκοσι τέσσερις φιλοπρόοδοι χωριανοί με πρωτεργάτες τους Νικόλαο Πηγή του Νικολάου (πρόεδρο της κοινότητας) και Νικόλαο Γραμμένο (υπάλληλο της κοινότητας) συγκεντρώθηκαν προκειμένου να μελετήσουν την προοπτική ιδρύσεως φιλαρμονικής εντός των ορίων της κοινότητάς τους. Προοπτική η οποία βρήκε στη συνέχεια θετικές αντιδράσεις από το σύνολο των συγχωριανών τους καθώς πολλοί έσπευσαν να την υποστηρίξουν οικονομικά και ηθικά.


Στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων, η Φιλαρμονική πραγματοποιεί συναυλία του μουσικού σώματος το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σιναράδων στις 9:30 το βράδυ. Τη συναυλία θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Παπικινός.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Προβολή Καραγκιόζη


Το Σάββατο 06 Αυγούστου 2011 στις 9 το βράδυ ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων «Η Κεραδικιά» θα προβάλει 3 παραμύθια με τον Καραγκιόζη του Ευγένιου Σπαθάρη.

Ο λαϊκός μας ήρωας περιμένει μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Κουλουρίδι να τους διασκεδάσει με τα αστεία του.

Video από τη Συναυλία στη Σπιανάδα


Ένα μικρό video από τη συναυλία της Φιλαρμονικής στη Σπιανάδα.

Φωτογραφίες από τη Συναυλία στη Σπιανάδα


Μια υπέροχη βραδιά μας χάρισε η Φιλαρμονική Σιναράδων την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 στην πάνω πλατεία όπου και άνοιξε την σειρά των συναυλιών Φιλαρμονικών του νησιού μας.



Εντυπωσιακή η απόδοση των μουσικών, η διεύθυνση του αρχιμουσικού μας Δ. Παπικινού, που συνεπήρε τον μεγάλο αριθμό των θεατών.




Συγχαρητήρια !!!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Φωτιές σε ολόκληρη την Κέρκυρα


Πυρκαγιά με οκτώ εστίες εκδηλώθηκε στην βορειοδυτική Κέρκυρα. Οι κυριότερες εστίες είναι στις περιοχές Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλλειματάδες και Μακράδες.


Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά καίει δασικές και γεωργικές περιοχές και έως στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Είναι, δε, σε πλήρη εξέλιξη, με τους ανέμους των 6 μποφόρ να βοηθούν το καταστροφικό της έργο.

Η πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει για την ώρα το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αν και οι πολλές εστίες κινούν τις υποψίες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πληροφορία ότι από τις φλόγες εγκλωβίστηκε λεωφορείο διαψεύδεται κατηγορηματικά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η μόνη πληροφορία ανέφερε ότι ένα περιπολικό της αστυνομίας παραλίγο να εγκλωβιστεί.

Από το http://www.newsit.gr