Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου 2014 από το ΕΣΥΝ



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ΕΣΥΝ διοργανώνει το Πολιτιστικό και Αθλητικό Φεστιβάλ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Το  Φεστιβάλ έχει φτάσει ήδη την 9η χρονιά διοργάνωσης, πάντα με μεγάλη συμμετοχή ομάδων, συλλόγων, σχολείων, θεατρικών κτλ.

Για φέτος το φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου με παραστάσεις που κάνουν καθηγητές και παιδιά από διάφορα σχολεία του νησιού έχει το παρακάτω πρόγραμμα:


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Φιλαρμονικής Σιναράδων - Καλοκαίρι 2014





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2014

4   ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ  Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
====================================================================
6  ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΚΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ.
===================================================================
9  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ
====================================================================
13  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ.

Η Φιλαρμονική Σιναράδων στην Αλβανία



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΙΡΑΝΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.
ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 18-06-2014 ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΦΙΑΛΡΜΟΝΙΚΗΣ  Ή ΤΟ ΤΑΜΕΙΑ.  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 100€ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΔΙΑΝΥΚΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ.
                         
Ο Πρόεδρος

                      
  Μέριανος  Νώντας

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Προσαραγμένο Σκάφος στην Παραλία του Αγίου Γορδίου



 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ
            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ
              «Η ΚΕΡΑΔΙΚΙΑ»
  Ταχ. Δ/νση : Σιναράδες Κέρκυρας – Τ.Κ. 49084
                     Τηλ. Επικ.: 6938491642
                                                                       
Σιναράδες 13/06/2014




ΘΕΜΑ :  «Προσαραγμένο Σκάφος στην Παραλία του Αγίου Γορδίου»

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σιναράδων «Η Κεραδικιά», αναγκάζεται να προχωρήσει στη δημόσια καταγγελία τις παντελούς αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών σχετικά με το εγκαταλελειμμένο σκάφος που έχει προσαράξει στην παραλία του Αγίου Γορδίου εδώ και πάνω από 4 μήνες.
Το αλιευτικό σκάφος, από ότι όλα δείχνουν χρησιμοποιήθηκε σε κάποια παράνομη ενέργεια και έτσι οι ιδιοκτήτες είναι άγνωστοι.
Από την πρώτη στιγμή, ο Σύλλογός μας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γορδίου, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγίου Γορδίου, το Τοπικό Συμβούλιο Σιναράδων αλλά και ιδιώτες έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμοδίους. Τίποτα απολύτως δεν έχει συμβεί, καμία απολύτως ενέργεια, καμία ενημέρωση. Υπάρχουν διαμαρτυρίες από επισκέπτες της περιοχής τόσο για την εικόνα όσο και για την έντονη μυρωδιά πετρελαίου κοντά στο σκάφος.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση απομάκρυνση του εγκαταλειμμένου σκάφους. Τον τρόπο και τα μέσα μπορούν να τα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι σε συνεννόηση και με την τοπική κοινωνία. Εκτός βέβαια και αν οι αρμόδιοι θεωρούν ότι θα πρέπει να μείνει εκεί εν είδει αξιοθέατου όπως το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του νησιού μας. Αν είναι έτσι ας μας ενημερώσουν τουλάχιστον


  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                   ΠΗΓΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ