Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Έγγραφο του Συλλόγου για Πρόβλημα στην Αποχέτευση


                           
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ
            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ
              «Η ΚΕΡΑΔΙΚΙΑ»
     Ταχ. Δ/νση : Σιναράδες Κέρκυρας – 49084
           http://keradikia.blogspot.com/
                                                                       
Σιναράδες 05/08/2012

Αρ. Πρωτ.: 13
Προς: Δήμαρχο Δήμου Κέρκυρας
           κ. Ι. Τρεπεκλή
           Αντιδήμαρχο κ. Β. Βλάσση
           Πρόεδρο ΔΕΥΑΚ
                                                                                            Τ.Σ. Σιναράδων      
                                                                                 Κοιν:  ΜΜΕ Κέρκυρας

ΘΕΜΑ : «Χρονίζων Πρόβλημα στο Αποχετευτικό Δίκτυο των Σιναράδων με Σοβαρούς Κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.»

     Αξιότιμε Κύριε, Κυρία,
     Το ΔΣ του συλλόγου μας μετά και από αίτημα κατοίκων των Σιναράδων σας γνωστοποιεί και εγγράφως ένα σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό μας, το οποίο χρονίζει και απαιτεί άμεση λύση.
     Από το έτος 2009-2010 λόγω των καταρρακτωδών βροχών του χειμώνα  προέκυψε βλάβη στην ροή των λυμάτων και στην διοχέτευση τους στον κεντρικό σωλήνα αποχέτευσης.
     Αν και το πρόβλημα ήταν γνωστό τόσο στην προηγούμενη Δημοτική αρχή (πρώην Δήμος Παρελίων) όσο και στην τωρινή, το πρόβλημα παραμένει και οξύνεται συνεχώς. Κάτοικοι του χωριού μας έχουν προβεί σε επανειλημμένες διαμαρτυρίες, προφορικές και έγγραφες. Συνεχώς λαμβάνουν επίσημες και βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις περί … άμεσης (!) επίλυσης του ζητήματος, όμως τίποτα απολύτως δεν έχει συμβεί.
     Αποτέλεσμα της ολιγωρίας που επιδεικνύουν τα αρμόδια όργανα και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι, τα λύματα να υπερχειλίζουν και να πέφτουν σε όμορο χάνδακα απορροής όμβριων υδάτων,  σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από  οικίες συγχωριανών μας, όπου και δημιουργούνται λίμνες λυμάτων. Η κατάσταση αυτή προκαλεί δυσοσμία που πραγματικά είναι ανυπόφορη, δυσκολία στο αναπνευστικό σύστημα και επιπλέον επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
     Έτσι, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου κάτοικοι, φιλοξενούμενοι και τουρίστες στερούνται της δυνατότητας να παραμείνουν στις αυλές τους και να ανοίξουν τα παράθυρά τους λόγω της συνεχής κακοσμίας. Υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία, ενώ δυσφημίζεται το χωριό μας, το οποίο αποτελεί έναν ιστορικό, διατηρητέο οικισμό.
     Θεωρούμε, ότι όλα τα ανωτέρω εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια υγεία και για το Περιβάλλον, το οποίο υποβαθμίζεται. Επίσης, καθιστούν την διαβίωσή των συγχωριανών μας που κατοικούν σε αυτή την περιοχή άκρως επικίνδυνη και ενδεχομένως να τους αναγκάσει ακόμη και να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. 
     Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
     Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε στη γρήγορη ανταπόκρισή σας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου