Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Προσαραγμένο Σκάφος στην Παραλία του Αγίου Γορδίου 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ
            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ
              «Η ΚΕΡΑΔΙΚΙΑ»
  Ταχ. Δ/νση : Σιναράδες Κέρκυρας – Τ.Κ. 49084
                     Τηλ. Επικ.: 6938491642
                                                                       
Σιναράδες 13/06/2014
ΘΕΜΑ :  «Προσαραγμένο Σκάφος στην Παραλία του Αγίου Γορδίου»

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σιναράδων «Η Κεραδικιά», αναγκάζεται να προχωρήσει στη δημόσια καταγγελία τις παντελούς αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών σχετικά με το εγκαταλελειμμένο σκάφος που έχει προσαράξει στην παραλία του Αγίου Γορδίου εδώ και πάνω από 4 μήνες.
Το αλιευτικό σκάφος, από ότι όλα δείχνουν χρησιμοποιήθηκε σε κάποια παράνομη ενέργεια και έτσι οι ιδιοκτήτες είναι άγνωστοι.
Από την πρώτη στιγμή, ο Σύλλογός μας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γορδίου, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγίου Γορδίου, το Τοπικό Συμβούλιο Σιναράδων αλλά και ιδιώτες έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμοδίους. Τίποτα απολύτως δεν έχει συμβεί, καμία απολύτως ενέργεια, καμία ενημέρωση. Υπάρχουν διαμαρτυρίες από επισκέπτες της περιοχής τόσο για την εικόνα όσο και για την έντονη μυρωδιά πετρελαίου κοντά στο σκάφος.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση απομάκρυνση του εγκαταλειμμένου σκάφους. Τον τρόπο και τα μέσα μπορούν να τα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι σε συνεννόηση και με την τοπική κοινωνία. Εκτός βέβαια και αν οι αρμόδιοι θεωρούν ότι θα πρέπει να μείνει εκεί εν είδει αξιοθέατου όπως το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του νησιού μας. Αν είναι έτσι ας μας ενημερώσουν τουλάχιστον


  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΜΠΟΡΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                   ΠΗΓΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου