Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Οι Σιναράδες στο πέρασμα της Ιστορίας

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η ιστορική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 2012 για το χωριό των Σιναράδων.


Ο Ανδρέας και ο Κωνσταντίνος Γραμμένος από τις Κουραμάδες, αξιοποιώντας ιστορικές πηγές και αρχεία, έκαναν μία πολύ αξιόλογη παρουσίαση τόσο της οργάνωσης της κοινότητας στα χρόνια της Ενετοκρατίας αλλά και των οικογενειών που ζούσαν στο χωριό από τον 15ο αιώνα, κάποιες από τις οποίες χάθηκαν στο πέρασμα των χρόνων και άλλες διατηρούνται εδώ και 500 χρόνια.  


Η ανταπόκριση των χωριανών αλλά και πολλών κατοίκων των Κουραδάμων ήταν ενθαρρυντική και θέτει ως επόμενο στόχο και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.


Ευχαριστούμε θερμά τους δύο ομιλητές και όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση.



Ήταν πραγματικά μία πάρα πολύ καλή αρχή. Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι και συγχωριανοί,
    Συγχαρητήρια για την όμορφη ιστοσελίδα σας.
    Για αυτούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν σ΄αυτήν την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, μπορείτε να βάλετε μία περίληψη ή να μας πείτε που μπορούμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες;
    Φιλικά
    Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Στέφανε,
      Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στα επώνυμα του χωριού, τα οποία χωρίστηκαν σε αυτά που χάθηκαν στο πέρασμα των αιώνων και σε αυτά που διατηρούνται έως σήμερα. Για όσα υπάρχουν μέχρι και σήμερα έγινε μία παρουσίαση σχετικά με την προέλευσή τους. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία κάπου καταγεγραμμένα από τους εισηγητές της εκδήλωσης αλλά θα ρωτήσω και θα σε ενημερώσω.

      Ευχαριστούμε για το σχόλιο και τα καλά σου λόγια.

      Μπορμπότης Γιάννης

      Διαγραφή