Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ξύλινη Κατασκευή στον Κοντογυαλό


Ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογός Σιναράδων «Η Κεραδικιά» καταγγέλλει την ύπαρξη ξύλινης κατασκευής που ξεπρόβαλε ξαφνικά στην παραλία του Κοντογυαλού (Παραλία Πέλεκα) μπροστά από ξενοδοχειακή επιχείρηση μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας.

Όπως φαίνεται και από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στις αρχές Μαΐου 2010, πρόκειται για μία μόνιμη κατασκευή η οποία έχει τοποθετηθεί στην αμμουδιά. Η παραλία σύμφωνα με νόμο (Ν. 2971/2001) είναι κοινόχρηστη και ανήκει στο Δημόσιο ενώ δεν επιτρέπεται η κατασκευή κτισμάτων και εν γένει κατασκευασμάτων σε αυτή.

Υπεύθυνη υπηρεσία για τον έλεγχο όλων των παραλιών είναι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Ο σύλλογός μας έχει ήδη προβεί σε έγγραφη καταγγελία προς την Κτηματική Υπηρεσία, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, τον Δήμο Παρελίων και το Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Μία πρώτη απάντηση δόθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο (Τετάρτη 09-06-2010) όπου μετά από ερώτηση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συμπαράταξης (ΝΑΣΥ) διευκρινίστηκε ότι το εν λόγω κτίσμα δεν έχει πάρει οικοδομική άδεια από την πολεοδομία.

Ο Σύλλογός μας αντιτίθεται σε τέτοιου είδους ενέργειες που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον στο βωμό τους κέρδους κάποιων επιχειρήσεων. Καλούμε όλους τους Κερκυραίους να υπερασπιστούν τη ποιότητα τους περιβάλλοντος, η οποία είναι σε άμεση συνάρτηση με την ποιότητα της ζωής τους.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να ελεγχθεί η κατασκευή αυτή και να απομακρυνθεί από το σημείο το συντομότερο δυνατόν.

1 σχόλιο: