Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σημαντική Επιτυχία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Φιλαρμονική των Σιναράδων στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών το οποίο πραγματοποιήθηκε στη πόλη Rybnik - 200.000 κατοίκων - στη περιοχή του Katowice της Πολωνίας μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου 2010. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 19 φιλαρμονικές προερχόμενες από Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Λιθουανία, Ουκρανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Σλοβενία και Σλοβακία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ οι φετινές συμμετοχές κυμάνθηκαν από κάθε άποψη σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σε μία εξαιρετική από κάθε άποψη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στο θέατρο του Rybnik απονεμήθηκε στην Φιλαρμονική Σιναράδων το Αργυρό Μετάλλιο ενώ τις άλλες διακριθέντες θέσεις κατέλαβαν Φιλαρμονικές από Ουγγαρία (Grand Prix), Ουγγαρία (Χρυσό), Ουκρανία (Χάλκινο) και Σλοβενία (Χάλκινο). Στη διάρκεια της ίδιας τελετής απονεμήθηκε το Α΄ Βραβείο στη κατηγορία των σολίστ στον Κερκυραίο σαξοφωνίστα Γιώργο Ρέγγη, καθηγητή του Μουσικού Γυμνασίου Κέρκυρας και Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Αγίου Ματθαίου. Το Β΄ Βραβείο δόθηκε στην Ουκρανία (Μαρίμπα) ενώ το Γ΄ Βραβείο δόθηκε σε μουσικούς από τη Σλοβενία (Κλαρινέτο, Βαρύτονο).

Ιδιαίτερη τιμή επιφυλάχθηκε στον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Σιναράδων, Δημήτρη Παπικινό, ο οποίος επιλέγει από την επιτροπή του διαγωνισμού να είναι ένας από τους τέσσερις αρχιμουσικούς που διεύθυναν στις 19 Ιουλίου το κοινό πρόγραμμα των 19 Φιλαρμονικών (περίπου 900 μουσικοί).

Η καθ’ όλα επιτυχημένη παρουσία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στην Πολωνία ίσως συνοψίζεται στα λόγια του Προέδρου της κριτικής επιτροπής Marian Wolny: «Η έκπληξη του 19ου Φεστιβάλ είναι οι Έλληνες».

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής την επιτυχίας!! Σε επόμενη ανάρτησή μας θα διομοσιεύσουμε και φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου