Ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων "Η Κεραδικιά" έχει πάρει το όνομά του από το νησάκι που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σιναράδων.Το ιστολόγιο αυτό θα φιλοξενεί τις δράσεις και τα νέα όλων των συλλόγων του χωριού μας.
Καλή Ανάγνωση

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η Φιλαρμονική Σιναράδων στο Νομό Ημαθίας

Ένα ακόμη ταξίδι πραγματοποίησε για το φετινό καλοκαίρι η Φιλαρμονική Σιναράδων. Αυτή τη φορά από τις 8 έως 10 Ιουλίου βρέθηκε στο νομό Ημαθίας, προσκεκλημένη του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ). Τα μέλη της Φιλαρμονικής φιλοξενήθηκαν στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΕΣΕΠΑ στο χωριό Ριζώματα όπου δόθηκε και η πρώτη συναυλία την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στο υπαίθριο θεατράκι του χωριού.


Την επόμενη μέρα, με την ευκαιρία αυτή πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας και ξενάγηση στο εντυπωσιακό Μουσείο της περιοχής.

Το Σάββατο το βράδυ δόθηκε συναυλία στην Κεντρική Πλατεία της Βέροιας (Πλατεία Ωρολογίου) με την παρουσία της Δημάρχου Βέροιας, του Δήμαρχου Παρελίων, δημοτικών συμβούλων της Βέροιας και πλήθους κατοίκων.


Τις συναυλίες διηύθυνε ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Παπικινός, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και συνοδεύτηκαν από ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια.


Το Πρόγραμμα των Συναυλιών ήταν το παρακάτω:

1ο Μέρος

Hans Kolditz -- Die Kellerasseln

Nino Rota -- Romeo and Juliet

Vangelis Papathanasiou -- «1492» The Conquest of Paradise

Klauss Gunter Neuman -- Wonderland by Night

Nicola Piovani -- La vita e bella

Chuck Elledge -- Summer’s Rain

2ο Μέρος

Traditional -- Amazing Grace

Henry Mancini -- Moon River

Goran Bregovic -- Le Temps de Gitans

Vangelis Papathanasiou -- Chariots of Fire

Μάνος Χατζιδάκις -- Κάθε Κήπος

Μάνος Χατζιδάκις -- Μη τον Ρωτάς τον Ουρανό

Ted Huggens -- Fascinating Drums

(Σόλο Drums: Γραμμένος Μιχάλης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου